Rahsia Tersembunyi Pada Alamat Web Blogspot | KHALIFAH

About

penaja 1

11 May 2012

Rahsia Tersembunyi Pada Alamat Web Blogspot



Assalamualaikum...
Saya telah mendapat info dari blogger lain... berkenaan alamt blog yg dimanipulasi...bagaimana mereka/yahudi manipulasi alamat blog kita?

buka link blog dibawah...(alamat blog ini)

http://khalifahalhidayah.blogspot.com

buka 1 lagi browser lain dan buka pula link dibawah

http://khalifahalhidayah.blogpot.com
 
apa bezanya? huruf "s" pada perkataan blogspot dibuang...dan anda akan terkejut kerana ia akan membawa anda kepada website "Mega Site of Bible Studies"....


Ya...alamat blog kita sama dengan alamat kajian bible.... cubalah alamat blog yg lain, buangkan sahaja huruf "s" pada perkataan blogspot...ia akan membawa kita kepada website bible yg sama...pelik kan? bagaimana mereka lakukan?

siapa yg pernah guna IP Locator? cuba ketahui dimana alamat blog anda di "host"kan...
caranya:

  1.  - pergi ke start>run
  2. - taip dan tekan
  3. - taipkan (letakla alamat blog anda)
maka akan keluarlah begini:


ambil ip no yg tertera, iaitu: 209.85.175.132
seterusnya buka website ip locator http://smart-ip.net (ini adalah salah satu dari banyak lagi web yg boleh locate nombor ip).

lepas tu masukkan nombor ip pada kotak nombor ip yg disediakan...biasanya dia akan terus detect ip no komputer yg sedang anda gunakan seperti rajah dibawah...



tekan "enter" atau butang "locate"
inilah keputusannya:

keputusan menunjukkan file hosting blog kita terletak di Amerika...
sekarang cuba pula ping alamat blog yg telah dibuang "s" pada perkataan blogspot....
anda akan dapati keputusan yg pelik iaitu:


ya...request "timeout" ... 100% lost...
cuba pulak ambil nombor ip tersebut dan letak pada website ip locator tadi...
dapat pulak lokasi hosting tu...di Amerika juga...walaupon kita ping, semua lost (failed), tapi kita dapat kesan lokasi...



erm...misteri sungguh...apakah ini juga merupakan 1 lagi perangkap yahudi? apakah ini juga salah satu perancangan rapi oleh mereka seperti di artikel ini dan ini?

mungkin hanya pakar2 IT, hackers, penggodam sahaja yg tahu bagaimana mereka buat... tapi segala perancangan mereka, tetap tidak akan dapat melawan perancangan dari Allah SWT..
wallahua'alam...
==========
Sesiapa yg nak share, sila sebarkan, tidak perlu minta izin.Ilmu ini datangnya dari Allah, untuk setiap manusia...

sumber http://mdsafkyo.blogspot.com/2012/02/rahsia-alamat-blog-kita-mesti-baca.html




PERHATIAN:- Jika anda rasa kandungan ini patut disebarkan ke laman facebook dan twitter anda,sila klik butang kongsi di bawah ini.

 
 Share

 


TERIMA KASIH KERANA KONGSI KANDUNGAN INI DENGAN RAKAN ANDA..

7 comments :

Shereen Yahya said...

ohh . baru tahu ,,
terima kasih atas perkongsian anda :)
sangat berguna .

Atiqa_Wahid said...

Assalamualaikum, sangat terkejut baca artikal awk ni. Macam2 cara org yahuhi menumbangkan org Islam.

Atiqa_Wahid said...

Assalamualaikum, macam2 cara yahudi menjatuhkan Islam. Tiada siapa dpt menandingi kuaasa Allah. Mohon share.

azmie said...

takdak apa yg pelik aihh. root url ni blogpot.com. dia redirect semua request ke root dlm server. itu je

Stello Azure said...

Insyaallah allah akan selamatkan kita semua dari tipu daya muslihat ini ,, tq tq :D

putri=) said...

Subhanallah mcm2 dugaan dunia,zmn sjrg ni..mga kita sntiasa dlndgi oleh Allah..amin.. (:

Mikhus said...

You can do ping on http://smart-ip.net/ping directly if you just need to check if given IP responsive - no need to launch command-line ;)

Khalifah (Apabila Islam Berbicara)

Selera Orang Kita

Republic Of Monggol

Senarai Blog-Blog Malaysia

Recent Posts